در این بخش از مطالب و مقالات موجود در وب سایت معماری ۹۸ در رابطه با اموزش تری دی مکس به بررسی موضوع نحوه طراحی آسمان شب پر ستاره در تری دی مکس می پردازیم , ممکن است برخی از کاربران در هنگام کار با نرم افزار تری دی مکس و طراحی ایده ها و طرح های مورد نظر خود بخواهند که طرح مورد نظر خود را در شب طراحی کنند و به آن نقش و جلوه شب بدهند و در آسمان پر از ستاره های روشن باشد از این رو در این آموزش بر آن شدیم تا آموزش ساخت آسمان پر ستاره در تری دی مکس را مورد بررسی قرار هیم .
طراحی آسمان پر ستاره در تری دی مکس
در رابطه با طراحی آسمان پر ستاره در تری دی مکس باید گفت که طراحی آسمان پر ستاره شب در ۳d max یکی از علایق بیشتر افرادی است که با این نرم افزار کار میکنند و میخواهند برای طرح های خود این طرح را پیاده سازی کنند و background طرح خود را بدین صورت در بیاورند تا به چیزی که میخواهند برسند اما این کار نسبتا برای افراد مبتدی مشکل بنظر می رسید پس با ما همراه باشید تا انتهای این مقاله تا نحوه ساخت آسمان پر ستاره در تری دی مکس را مورد بررسی قرار دهیم البته لازم به ذکر است که برای طراحی چنین طرحی علاوه بر نیاز به نرم افزار تری دی مکس ۳D Max به نرم افزار فتوشاپ نیز نیازمند خواهید بود .
- ابتدا باید تصویر bitmap مورد نظر را در نرم افزار فتوشاپ را ساخته که بدین منظور با استفاده از ورود به بخش file > new سندی به ابعاد ۳۰۰۰ x 3000 پیکسل ایجاد کرده .
- پس از ساخته شدن سند مورد نظر با ابعاد مشخص وارد ابزار Brush شده و مطابق تصویر زیر عمل میکنیم .
- با استفاده از این ابزار نقاطی را مشخص میکنیم که باید تعادل در پراکندگی و تعداد نقاط رعایت شود .
- سند جدیدی با ابعاد ۱۵۰۰۰ x 15000 و با نام untitled – 2 میسازیم و لایه نقاطی را که در سند قبلی ایجاد کرده بودیم به فایل untitled 2 , رونوشت ( Duplicate ) کرده و با ابزار stamp لایه مورد نظر را در سند جدید پهن کرده و فایل را با نام night-sky.jpg ذخیره میکنیم .
- بعد از ورود به نرم افزار تری دی مکس material editor را باز کرده و نوع الگوریتم متریال را بر روی Blend قرار میدهیم .
- برای بالا بردن درخشش ستاره ها نوع material1 را بر روی Architectural گذاشته و میزان Luminance را بالا میبریم .
- در material 2 ماده مربوط به آسمان آبی شب را با الگوریتم standard و با توجه به تصاویر ۹ و ۱۰ میسازیم . در تصویر ۹ بر روی self illumination یک مپ از نوع gradient ramp انداخته و در تصویر ۱۰ تنظیمات مپ gradient ramp به تصویر کشیده شده است .
- در بخش mask , مپ ساخته شده در photoshop را انداخته و آنرا مطابق تصویر ۱۱ تنظیم میکنیم .
- صحنه ای حاوی تعدادی درخت و یک Plane ( سطح زمین ) , یک sphere بزرگ ( آسمان پروژه ) و یک دوربین میسازیم ( تصاویر ۱۲ و ۱۳ ) و بمنظور نمایش متریال آسمان در سطح داخلی sphere , به آن یک مدیفایر normal نسبت داده و سپس متریال ساخته شده در مراحل بالا را به آن نسبت میدهیم .
- با زدن کلید F10 و یا زدن کلید render setupتنظیمات رندر را تنظیم میکنیم و سپس به رندر گیری می پردازیم تا در نهایت محصول نهایی را مشاهده کنیم .
منع : وب سایت معماری ایران مرجع ارائه مقالات آموزش معماری – آموزش نرم افزارهای معماری – آموزش تری دی مکس