در این قسمت از مطالب و مقالات موجود در وب سایت تخصصی معماری۹۸ برای شما مطلبی در مورد استفاده از دیوار برشی در سازه های فولادی قرار داده ایم تا با روش اجرای آن و قابلیت های این روش بیشتر آشنا شوید. دیوار برشی دیواری است که از قطعات برشی درست شده است و وظیفه اصلی آن مقابله با نیروهای جانبی همچون باد و زلزله می باشد. در انتهای مطالب نیز دانلود PDF دیوار برشی در سازه های فولادی را قرار داده ایم که امید داریم با مطالعه آن با اجرای دیوار برشی و نحوه طراحی دیوار برشی بتنی بیشتر آشنا شوید.
PDF دیوار برشی در سازه های فولادی
ضریب رفتار این سیستم سازه ای بر اساس آئین نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله (استاندارد ۱ استاندارد، این سیستم می تواند یکی از انواع سیستم قاب ساختمانی ساده با دیوار برشی متوسط یا ویژه و یا سیستم دوگانه با قاب خمشی و دیوار برشی متوسط و یا ویژه انتخاب گردد. بدیهی است در صورت انتخاب سیستم دوگانه الزامات مربوطه بایستی مطابق ضوابط آئین نامه ASCE 7 رعایت گردد. لازم به ذکر است استفاده از دیوار برشی معمولی مطابق آئین نامه بارگذاری آمریکا برای نواحی با خطر لرزه ۱۰ خیزی متوسط و بالاتر مجاز نمی باشد.
اتصال ستون فولادی به دیوار برشی بتنی AISC 341 – آئین نامه ۴ – دو حالت برای دیوار برشی کامپوزیت با ستون فولادی تعریف نموده است. این دو حالت در کنار حالتی که ستون ۱۰ فولادی هیچ اتصالی به دیوار ندارد، در زیر شرح داده شده اند. در هر یک از این حالتها نحوه مدلسازی و طراحی متفاوت می باشد.
انواع دیوار برشی :
• فولادی
• مرکب
• مصالح بنایی
• بتن مسلح
• مراحل اجرای دیوار برشی
• آرماتور بندی افقی و عمودی
• قالب بندی
• بتن ریزی
سرفصل های این جزوه شامل مطالب زیر می باشد :
۱. کلیات مربوط به سیستم سازه ای
۲. اتصال ستون فولادی به دیوار برشی بتنی
۳. نحوه مدلسازی و طراحی دیوار برشی در برنامه های کامپیوتری
۴. ضریب ترک خوردگی بتن دیوار برشی
۵. حداقل ضخامت دیوار برشی
۶. ستون فولادی
۷. خاموت ستون فولادی مدفون در دیوار
۸. میلگردهای قائم اطراف ستون فولادی مدفون در دیوار
۹. میلگردهای افقی دیوار رشی
۱۰. المان مرزی دیوار برشی
۱۱. برشگیرها
۱۲. کف ستون
۱۳. وصله میلگردهای قائم
۱۴. تیرهای متصل به ستون قائم
۱۵. سقف
۱۶. صفحات انتظار در دیوار برشی
رمز: www.memari98.com
منبع : وب سایت معماری ایران مرجع ارائه مقالات آموزش معماری – معماری و عمران